ולמה צריך את שכם?

חדשות כיפה הרב אייל קרים 22/12/02 00:02 יז בטבת התשסג

שאלה

אני נער שיכול להגדיר את עצמו במושגים של ימינו כימני-קיצוני, המאמין בא"י השלמה, על כל ס"מ שבה. אבל יום אחד ישבתי וחשבתי עם חברי, והגעתי למסקנה שאנחנו לא יודעים בעצם למה אנחנו רוצים בשגם מקומות כמו שכם, רמאללה ועזה יהיו שלנו, מה הצורך שלנו בזה-הרי זה כבר "שלהם", ובאמת אין לנו מה לחפש שם (ותשובות כמו "א"י השלמה" זה רק ססמאות)

אז למה אנחנו צריכים מקומות כאלה?

תשובה

שלום
ארץ ישראל השלמה אינה רק סיסמא. ישנו קשר עצמותי בין העם והארץ, כמבואר בפיסקא הראשונה של ספר אורות, וככל שיותר חלקים נמצאים בשליטתנו ואין לגויים אחיזה בהם, גדלה יותר הזיקה בין העם לארץ.
וכי יעלה על הדעת שאדם שגלה לשנה-שנתיים לחו"ל, יוותר על ביתו למי שפלש לתוכו בזמן הזה?!

אייל