התעללות בקטין

חדשות כיפה הרב חיים נבון 02/04/08 09:35 כו באדר ב'

שאלה

רציתי בבקשה לשאול את כבוד הרב

בגלל מקרי ההתעללות המרובים שאנחנו שומעים בתקשורת

מה התחלית של הקב"ה שקורים דברים כאלה

למה ילד קטן צריך לסבול מהורי ויכול חלילה להיות בעצמו מתעלל בסביבתו בלי שליטה כמעט

ילד קטן וחסר ישע שנתון לחסד הוריו עלול לעבור מסכת עינויים בכל סדרת גודל שהיא להיות מתוסכל ומתוסבך להיכנס לדיכאון קשה ביותר עד כדי איבוד שפיות

איפה פה התחלית אני לא רואה פה שום תחלית מלבד סבל מתמשך

אם אפשר להאיר את עיניי

תשובה

שלום וטוב.
השאלה שאת שואלת היא חלק משאלה רחבה הרבה יותר: איך הקב"ה נותן לדברים רעים להתרחש בעולם. וזו אולי השאלה היחידה שבאמת צריכה להטריד כל אדם מאמין. מקובלנו ממורנו הרב סולובייצ'יק זצ"ל, שלשאלה זו אין תשובה. יתר על כן: שאדם שמטריד עצמו בניסיון לחפש תשובה לשאלה זו, מכלה אנרגיות לשווא. המפתח הוא להסב את האנרגיות שמחוללת בנו העמידה מול הרע לכיוונים של צמיחה והתפתחות רוחנית, ומתוך כך אולי נצליח להפוך את העולם לקצת פחות רע.