התחזקתי ועדיין קשור לחטא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/11/02 23:56 כג בכסלו התשסג

שאלה

שלום הרב.

לאחרונה (מהיום הראשון בבי``ס...) התחלתי להתחזק מבחינה דתית. שזה אומר התחלתי לשמוע לשירים חסידיים ולהתפלל יותר חזק בבוקר ולהתמיד להתפלל וגם שמתי ציצית יותר מהודרת (חזון איש) ממה שהיתה לי קודם (גופיה ציצית).

אבל מצד שני, כשאני חוזר הביתה או אחרי התפילה אני ממשיך להתעסק בדברים הלא טובים ולא יפים (לא צנועים...) וכל יום בתפילה בבוקר בשחרית אני מבקש מהקב``ה (``בשמע קולנו``) שיסלח לי על כל מה שעשיתי אתמול, ויעזור לי לצאת מזה, ואומנם זה הצליח כמה זמן ואח``כ זה שוב חזר.

וחברים שלי אומרים לי על איך שאני מדבר שראו אותי בתפילה מתפלל חזק ונהייתי יותר חזק וככה אני מדבר.

אם אתה בבקשה תוכל לייעץ לי מה לעשות?,

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

להחליט שאתה לא מתעסק בכל חנוכה עם ה"דברים הלא טובים ולא יפים (לא צנועים...)".
אם תצליח לעמוד בכך במשך חג חנוכה - יהיה לך כוח להמשיך הלאה.

אם הלא צנועים הללו הם גלישה במחשב למקומות אסורים אל תתקרב למחשב במשך שבוע.

זה קשה!!
אבל אפשר!!

עוד אומר לך אל תוותר על כל התפילה וההתחזקות שלך כדי לא להרגיש "צבוע" ח"ו. על מנת להיות "תוכו כברו" עליך להתמודד עם ה"סור מרע" ולעשות אותו יותר חזק ויותר מתוחכם.

זכור את הפסוקים במשלי כד:

(א) אַל תְּקַנֵּא בְּאַנְשֵׁי רָעָה וְאַל תִּתְאָו תִּתְאָיו לִהְיוֹת אִתָּם:
(ב) כִּי שֹׁד יֶהְגֶּה לִבָּם וְעָמָל שִׂפְתֵיהֶם תְּדַבֵּרְנָה:
(ג) בְּחָכְמָה יִבָּנֶה בָּיִת וּבִתְבוּנָה יִתְכּוֹנָן:
(ד) וּבְדַעַת חֲדָרִים יִמָּלְאוּ כָּל הוֹן יָקָר וְנָעִים:
(ה) גֶּבֶר חָכָם בַּעוֹז וְאִישׁ דַּעַת מְאַמֶּץ כֹּחַ:
(ו) כִּי בְתַחְבֻּלוֹת תַּעֲשֶׂה לְּךָ מִלְחָמָה וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעֵץ:

עיקר כוונתי לפסוק האחרון

"כִּי בְתַחְבֻּלוֹת תַּעֲשֶׂה לְּךָ מִלְחָמָה"
לדעת כי צריך להשקיע מחשבה איך להתמודד עם השלילי.

ואם אתה לא מצליח לבד "וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעֵץ"

בהצלחה