התגיירות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 19/04/03 19:48 יז בניסן התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לקבל את כל הפרטים הנחוצים לגבי התגיירות. המקרה שלי הוא כזה:

אני יהודי לכל דבר. יש לי חברה שגרה ברוסיה, היא בת לאם נוצריה ואב יהודי שהוריו הם יהודים לכל דבר! הבחורה רוצה להתגייר ובעתיד אף לעבור לישראל. השאלה שלי היא כזאת: במידה והיא תעבור לישראל, מה היא צריכה לעשות בשביל להתגייר וליהיות יהודיה כשרה? אני מבקש לקבל את כל הפרטים הנחוצים: זמן תהליך ההתגיירות ומה הוא כולל. והאם אתה ממליץ לה בכלל לעבור את התהליך ברוסיה ולא בישראל..? תודה מראש.

תשובה

תומר שלום,
אם חברתך נמצאת כרגע ברוסיה,תפנה אותה לרבה הראשי של רוסיה הרה"ג ברל לזאר המתגורר במוסקבה.ובארץ עליה לפנות לבית הדין הרבני האזורי במקום מגוריה.בכל מקרה רצוי לפנות להנהלת בתי הדין הרבניים בירושלים ולקבל את כל הפרטים בעניין גיורה.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני