התאהבות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/10/02 00:01 טו בחשון התשסג

שאלה

שלום ,

אני נמצא במצב מאוד לא נעים , אני מאוהב בבחורה דתיה שאינה מעוניינת בקשר איתי , אציין שאני אדם מסורתי שמוכן לחזור בתשובה כדי להגשים את הדבר שהצבתי לי למטרה ובלעדיה יהיה הרבה יותר קשה , האם מבחינה דתית כלשהי ישנה בעיה בקשר בין חילוני לדתיה שבגללה אולי היא נמנעת? האם אני צריך לעשות משהו מיוחד? קשה לי לצאת מהמצב שנקלעתי אליו , אהבה היא מחלה קשה שאם היא לא מתגשמת זאת ההרגשה הכי נוראית , איך אוכל לשנות את דעתה לגביי??

אהבתי מתבטאת כיום בכאב חזק שלא עובר ובכי בכל פעם שאני נזכר בה ומיום ליום זה מתחזק בי , אודה על כל עזרה שאקבל.

תשובה

ישנם זוגות לא מעטים שהבעל הוא חילוני והאשה דתיה, וכן להיפך, ובכל זאת נבנה בינם קשר נישואין איתן, משום שכל צד משקיע הכל כדי לגשר על הפער הדתי. ואכן, דבר זה ניתן להיעשות כל עוד היא חפצה בכך ורוצה אותך. נקודה זו יכולה וצריכה להתברר ביניכם. אך יתכן גם שהיא אינה אוהבת אותך ועל כן אינה מעוניינת בקשר אתך. ואז אהבתך שאינה מוצאת את ביטויה נשארת תלויה באויר ואינה באה על סיפוקה, מה שמותיר אותך כאוב ובוכה.
עצתי לך היא לנתק קשר ממנה לחלוטין,לא לחשוב עליה, אלא לארגן את מחשבותיך, לכנוס את כוחותיך, ולהחליט לאן דרכך פונה, לגבש אורח חיים דתי עמוק יותר, ולהאמין שבע"ה גם אתה תמצא את בת זוגתך. כמובן, רצוי שבמצב כזה תהיה מחובר לתלמיד חכם שבפניו תוכל לשטוח את קשייך ולמצוא אוזן קשבת, מה שייקל עליך, לפחות בתקופת המעבר.

בברכה
אייל קרים