הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ''ל

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 29/12/02 01:46 כד בטבת התשסג

שאלה

שלום ! אני תלמיד ישיבה תיכונית והייתי בשבו"ש בישיבה שמנסה לשכנע אנשים לא ללכת לישיבות ציוניות. בין היתר סיפרו לי שם שהרצי"ה זצ"ל חיבק פעם את חברת הכנסת גאולה כהן, בגלל שהצביעה נגד מסירת שטחי מא"י לערבים.

(אולי לא חיבק אלא רק טפח על השכם...)

כששמעתי את זה הזדעזתי, אני מבולבל. האם הסיפור נכון ? אם כן, מה הפשט ? יש לי גם חברים שששמעו את הסיפור, וברצונם לדעת מה האמת. תודה רבה.

תשובה

שלום רב.
"כל המספר אחר מיטתן של תלמידי חכמים נופל בגיהנם שנאמר ומטים עקלקלותם יולכם ה' פועלי האון..." (ברכות יט', ע"א)

זהו קישקוש שאין לו כל ביסוס במציאות!!!
מרן הרצי"ה היה קדוש מבטן! מגיל 0 שמר על כל ההלכות בין בצניעות ובין בכל הפרטים והדקדוקים האחרים.
אני הייתי נוכח במהלך השנה וחצי האחרונות של מחלתו של הרצי"ה וטיפלתי בו.
בשנה וחצי זו חזיתי כיצד במשך 24 שעות ביממה הרצי"ה שומר על כל איסורי הצניעות במסירות נפש נוראה!! היינו לידו וראינו כיצד אפילו במצב זה של פיקוח נפש מוחלט מרן הרצי"ה שמר על כל חומרא וחומרא בלי להתחשב במצבו המאפשר היתרים מסוגים שונים.

בשנים האחרונות לחייו,כאשר בקושי יכל להזיז את רגליו, במהלך יום הכיפורים הלך מאות מטרים ע"מ לא לעבור בעזרת נשים אפילו שכל הנשים זזו בשבילו! אפילו ביסורי תופת אלו שמר על כל גדר וגדר בחיל ורעדה.
אלו רק דוגמאות קטנות מקדושתו הנוראה, והקפדתו על צניעות וטהרה וחינוכו אותנו להקפיד על צניעות וטהרה בכל החומרות ההלכתיות.
הלוואי ונזכה להגיע לקרסולי קרסוליו בקדושה ובטהרה שדבק הם במהלך כל חייו.

ישיבה שמבזה תלמידי חכמים אסור ללכת אליה באיסור תורה חמור!!
יסוד כל לימוד התורה הינו כבוד תלמידי ויראת שמים. ישיבה שמבזה כל תלמיד חכם ובן בנו של ק"ו קדושי עליון כמו מורנו ורבנו מרן הרצי"ה אסור ללכת אליה וזה ביזיון שמקשיבים לשטויות אלו וכן אסור ע"פ ההלכה להקשיב להבלים ושטויות אשר אין להם שום מקום במציאות כלל וכלל.

אמור לאדם זה שילך להתפלל על קברו של מרן הרצי"ה ואולי ימחל לו משמים כמבואר ביורה דעה סימן רמג' סעיף ו': "עוון גדול הוא לבזות תלמידי חכמים או לשנאתם וכל המבזה את החכמים אין לו חלק לעולם הבא והוא בכלל כי דבר ה' בזה"

בישיבת מרכז הרב הדבר היחיד שחייב הרצי"ה ללמוד מדי יום היה חפץ-חיים ושמירת הלשון.
שנזכה לכבד תלמידי חכמים, לשמשם וללמוד תורה ביראת שמים.
בברכה,
צבי קוסטינר.