הרב ניר בן ארצי

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 30/11/02 22:41 כה בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

יש רב בשם ניר בן ארצי (בטח אתה מכיר) שבאים אליו ושואלים אותו שאלות והוא עונה לך

פעם הייתי אצלו ומאוד התרשמתי ממנו.

הבעיה שלי היא שלא נראה לי הגיוני שיש אדם עם כוחות ויכול לראות דברים שאני לא.

מעניין אותי מה אתה חושב עליו, ואם זה הגיוני דבר כזה.

תודה על תשומת הלב

תשובה

ב"ה ג' טבת תשס"ג

שלום רב!

זה מאד הגיוני שיש אנשים עם כוחות שיכולים לראות דברים שלא כל אחד יכול. יש רבים כאלו. הקב"ה מוריד לעולם כוחות בתחומים שונים, ואיננו מבינים את מהותם של הכוחות, ומדוע דוקא אדם פלוני קיבל כוחות אלו.

השאלה המרכזית היא לא האם יש כוחות, אלא מה לעשות עם כוחות אלו.האם אדם בעל כוחות כבר יכול ליעץ בכל נושא, לפסוק הלכה וכיו"ב. תשובתי היא לא. ניתן לשמוע מה הוא אומר, אם הוא ידוע כאדם תלמיד חכם, היכול להדריך ניתן לקבל ממנו הדרכה, אבל זה לא בהכרח הולך ביחד, ולכן אם המידע שאותו אדם מעביר יש לגשת לתלמיד חכם על מנת לקבל הדרכה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת