הרב ניר בן ארצי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/02 22:42 כה בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

יש רב בשם ניר בן ארצי (בטח אתה מכיר) שבאים אליו ושואלים אותו שאלות והוא עונה לך

פעם הייתי אצלו ומאוד התרשמתי ממנו.

הבעיה שלי היא שלא נראה לי הגיוני שיש אדם עם כוחות ויכול לראות דברים שאני לא.

מעניין אותי מה אתה חושב עליו, ואם זה הגיוני דבר כזה.

תודה על תשומת הלב

תשובה

בס"ד

שלום לך גלעד וברכת ד' עליך.

באופן עקרוני התורה נתנה לבני אדם, לפי ההבנה והתפיסה האנושית הפשוטה, כוחות על אנושיים אינם יכולים להכריע בעניני הלכה ולא הנהגה, שהרי "לא בשמים היא" ונתנה רק לבני אדם, ידועים מקרים מהתלמוד שבהם ניסו להוכיח על ידי כוחות על אנושיים והם לא התקבלו (תנורו של עכנאי).
על כן דרכנו היא ללכת בפשטות ולהתנהג רק לפי ראות עיני הדיין ולא להסתכל בדברים פנימיים.
כוחות של ראיה על אנושית קיימים אצל מספר אנשים אולם כפי שבארתי לעיל אין לנו עניין בהם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי