הקלטת שירים מתקליטור שקניתי למיני דיסק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/10/02 10:31 יד בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

לפי מה שהסתכלתי במאמרי תחומין ובתשובות באתר אני מבין שתכל'ס אסור להעתיק דיסקים של שירים או להוריד שירים מהאינטרנט.

שאלתי היא האם מותר לקנות דיסק וע"מ שאוכל להשתמש בו במיני דיסק או לשמוע ישר מהמחשב להעתיק אותו לפורמט אחר - קובץ MP3 במחשב או להקליט למיני דיסק (או לקלטת או לצרוב אותו עוד פעם בדיסק שיהיה לי בשביל לשמוע בכמה מקומות).

האם גם זה אסור או שכיון שאי-אפשר לקנות את השיר בפורמט של קובץ במחשב או על דיסק מיני דיסק מותר להעתיק ?

תשובה

בס"ד

אם קנית את הזכות לשמוע את השיר בקלטת או בדיסק - אתה יכול להעתיק אותו לדיסקט בכל פורמט שהוא ואתה גם יכולן להוריד אותו מהאינטרנט.
אם לא קנית – אסור.