הציונות הדתית - לא רצינית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/12/02 15:12 ה בטבת התשסג

שאלה

למה אצלנו, הכיפות הסרוגות, הכל בחרטה?

למה אין מערכת נורמלית של קבלת החלטות עפ"י כללים ברורים והכל הולך רק עפ"י שיקולים זרים.

רוב הזמן שלנו מתבזבז בלהמציא את הגלגל מחדש.

היחידים שמסודרים הם או חוזרים בתשובה או דתיים לחצי לשליש ולרביע?

ע"ע רבנים במכינות וישיבות תיכוניות, פעילויות, בנ"ע וכו'

תשובה

בס"ד

ובכן ידידי היקר לא הכל "בחראטה" - דוקא הכל הולך טוב באופן פרטי. אנשים מאוד מצליחים באופן פרטי בבודה ובחיים ובלימודים.

גם מוסדות דתיים לאומים ציונים מצליחים להוציא הרבה תלמידים מוצלחים וגם להחזיר הרבה בתשובה.

אינני רוצה לדבר על חסרונות של אחרים כיון שזה רק מחזק את האגו ולא בונה כלום. לכן לא אדבר לא על אלה ולא על אלה. נדבר רק על עצמינו.

הבעיה שלנו העיקרית שבאופן ציבורי אנחנו לא מצליחים כלל. שם אנחנו נתקעים ולא במקרה. כשנצליח לרומם גם את הנקודה הזו נגיע לימות המשיח.

בהצלחה