הפסק בדיבור בהלל

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 28/11/02 15:06 כג בכסלו התשסג

שאלה

שלום לרב,

שלחתי שאלה בנושא זה לפני כשבועיים, אולם כנראה השאלה "נפלה" בדרך ולכן הרב לא השיב עליה. אז ברשות הרב אשאל שוב...

לגבי הלל (בר"ח ובכלל), האם כל אחד מהמקרים הבאים נחשב הפסק בדיבור או שאסור לעשות אותו משום הזכרת ה' לבטלה? :

א. חזרה על מילה (או מילים) בתוך פסוק לפני סיומו

ב. חזרה על מילה (או מילים) בתוך פסוק, בו יש את שם ה'

ג. חזרה על מילה (או מילים) בתוך פסוק לפני סיומו של הפסוק, כאשר אחת מהמילים עליה חוזרים היא שם ה'

ד. אמירת "ניניני" בין פסוקי ההלל - האם היא נחשבת הפסק בדיבור שהרי את ההברות האלה מוציאים בפה כפי שמוציאים סתם דיבור? ובכלל, האם זמזום מנגינה בעלמא נחשב כהפסק בדיבור?

אודה לרב מאוד אם יוכל להתייחס לכל אחד מהמקרים שהעלתי.

בתודה מראש ובברכת התורה,

חי.

תשובה

חי שלום,
א-ב.אפשר לחזור על מילה בתוך הפסוק ובתנאי שאין בפסוק שם ה'.

ג.אסור.

ד.זמזום לא נחשב כהפסק,אמירת "ניניני" נחשב להפסק.

בברכה וכל טוב

שמואל זעפרני