הנהגות בעניני כשרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/02 10:39 יב בטבת התשסג

שאלה

שלום כב' הרב.

אני בעל תשובה ואין לי מסורת אבות בעניין כשרויות. הייתי מעוניין לנהוג בכשרויות עפ"י

מידת החסידות ברוח "מסילת ישרים" ולא רק על פי מה שמותר הלכתית. מצד שני איני מעוניין להחמיר

במקום שאין צורך. אשמח לקבל הדרכה ספציפית עפ"י הנושאים להלן, בהתאם להשקפת כבוד מורנו ורבינו הרב מרדכי אליהו.

1) השגחות על בשר חי.

2) מוצרים פרווה - האם בד"ץ או לא בהכרח' ומה עוד יש לקחת בחשבון.

3) מוצרי חלב - האם תנובה מהדרין דווקא וכו'.

4)אני מבין שלגבי מסעדות בשריות - יש לדון כל מסעדה לגופה, ולא תמיד השגחת הרבנות מספקת.

5) האם נהוג לסמוך גם על קריטריונים פחות מחמירים כשמתארחים אצל אחרים (ובאיזה נושאים ?)

או שאדם המהדר ראוי לו שלא יזוז מהנהגותיו בכל מצב. ( כפי שאני מכיר חרדים שעושים כך).

עוד אציין שכבר עשיתי נסיון לברור הנ"ל ומשום מה לא עלה בידי. אני מקווה שהפעם אקבל הדרכה מעשית ואוכל סוף סוף לעדכן את התנהלותי בענייני כשרות.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

1- הרב אוכל רק מה משוחט שהוא מכיר. תלמידיו לוקחים משחיטה של אנשים שהם מכירים וכיום שמעתי שיש חנות בירושלים שמוכרת בשר שהרב מכיר את השוחט שלו. הרב לא אוכל בשר בקר כלל.

2- לבדוק כל דבר לפי הרב המכשיר. יש מוצרים של בד"ץ שהרב לא אוכל בגלל חששות שונים למשל "מיונז" או שאר מוצרים שיש בהם בצל או ביצה או שום קלוף שעבר עליו לילה. הוא גם לא אוכל מוצרים בהכשר בד"ץ שיש בהם חשש בישול עכו"ם לדעת מר"ן. כמובן שהוא לא אוכל בשר בהשגחת הבד"ץ שאינו לדעת מר"ן השולחן ערוך.

3- כן.

4- לא פוסל רבנות ובכל מקום מברר אצל הרב המקומי את רמת ההשגחה.

5- כן. לגב הכלים אין צורך להכשיר וכד'. הרב לא אוכל המקומות אחרים ובודאי לא באולמות במסעדות ובתי מלון. לתלמידיו הוא מורה לבדוק באולמות במסעדות ובתי מלון האם הבישול הוא לפי דעת השו"ע בענין בישול עכו"ם.

6-

2-