הנאה מחטא יהודי

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/12/02 18:38 טז בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

א.חזרתי בתשובה לפני שנתיים, וההורים שלי ושאר המשפחה עודם חילוניים.

לפני שנתיים סבא שלי נפטר.הוא היה גדול בתורה, והוא ידע לברך ולשיר בנעימה מיוחדת ובקול מהמם.

לפני שהוא נפטר, בליל הסדר, אבא שלי צילם במסרטה (אע"פ בקשת שאר המשפחה שכן שומרת) את המשפחה, ובכללם את סבא שלי כשהוא מברך ושר. היום הגעתי למצב, שאני לא זוכרת איך קולו של סבא שלי היה נשמע, ואיך היה נוהג לברך ולשיר, וזה חסר. האם מותר לי לצפות בקלטת?

ב.לצערי פקדה המחלה הנוראית - הסרטן גם את דודה שלי, וההורים שלי שמבקרים אותה בעיקר בשבתות מצלמים אותה גם. האם מותר לי לראות את התמונות- אף על פי שזה להנות מחטאם?

תשובה

ב"ה

שלומות!

קשה לענות על שאלה זו.
מהבחינה ההלכתית הצרופה את יכולה להסתכל בתמונות אלה בחלוף זמן ואם הן לא צולמו למענך.

בברכה,

שי