המוציא

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 14/10/02 21:32 ח בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

האם כאשר מברכים ביום שישי לאחר הקידוש ברכת המוציא מספיק שרק מישהו אחד מברך ברכת המוציא וכל השאר רק עונים אמןואז הם פתורים מלברך שוב כשהם אוכלים מהלחם?

האם זה גם ביום חול ככה?

האם ככה זה עם כל ברכות הנהנין? נניח מספיק שמישהו מברך על מיני מזונות או פרי העץ והשאר עונים אמן והם פתורים מלברך שנית?

בתודה מראש,

בן.

תשובה

בן שלום,
ביום חול כבשבת אם מסובים יחד,יכול אחד לברך המוציא ולהוציא את שאר המסובים ידי חובה.
בשאר ברכות הנהנין רק אם חברו אינו יודע לברך יכול להוציאו ידי חובה,אולם אם יודע לברך,חייב לברך לעצמו.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני