הלכות ס''ת

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 10/12/02 08:35 ה בטבת התשסג

שאלה

בס"ד ג' לסדר ויגש תשס"ג

לכבוד הרב קוסטינר שליט"א שלום רב

בית כנסת שיש בו ס"ת אחד ונמצא פסול כגון "ס" נמרח הדיו ונראה "ם" מה הדין?בכלל עד היכן ניתן להקל אליבא דמאן דאמר שאפשר לקרוא לשבעה קרואים בשבת בספר פסול ?

בכבוד רב

דוב לוי

תשובה

שלום רב.
כתב המשנה ברורה, סימן קמ"ג, ס"ק כ"ט:
"אם התחילו לקרות ואח"כ נמצא בה טעות ואין שם ס"ת אחרת זולתה... ישלים עם העולה הזה שנמצא אצלו הטעות הפרשה שלו ולא יברך ברכה אחרונה רק יעמוד שם והש"ץ יקרא לעולים אחרים עד תשלום ז' עולים ולא יברכו כלל, רק הש"ץ יקרא לכל אחד פרשה שלו עד גמר הסדרה וזה העולה שנמצא הטעות בקריאה שלו העומד שם לא יסיח דעתו ויקרא בלחש עמהם וגמר הסדרה יברך הוא ברכה אחרונה ויאמר הפטרה בלי ברכות... ואם נמצאה טעות בשלישי או בשאר העולין אחר סיום קריאתן שבירכו ברכה אחרונה ואין שם ס"ת אחרת זולתה יקרא הקורא שאר הפרשיות עד גמר הסדרה בלא ברכה".
ובמנחה לא יקראו בספר.

בברכה,
צבי קוסטינר.