שאלה
שלום,
אני מנגן על קלרנית (קלרינט - כלי נשיפה מעץ בדרך כלל שחור, משמש למוזיקה חסידית וקאמרית). שאלתי העיקרית היא כלהלן: האם יש להכשיר את הקלרנית ואם כן כיצד?
החשש שלי הוא למקרה שבו אכלתי חמץ ואחר כך ניגנתי (לכלי נכנס רוק בשעת הנגינה) בלי לשטוף את הפה לפני הנגינה.
כדי להבהיר: גוף הקלרנית עשוי עץ, למעט הפיה שעשויה פלסטיק. הלחיצים שעליו עשויים ממתכת ומתחת לפיה ישנה רצועת עץ שניתנת להחלפה (החלק העליון של הפיה והרצועה נמצא בפה בזמן הנגינה). הרוק עובר רק דרך פנים הכלי.
אני ניקיתי את הקלרנית שלי ע"י העברת מטלית עם מים ומעט סבון בתוכו, המתנה קצרה, וייבוש הכלי, כמו כן הפיה עברה ניקוי רציני ורצועת העץ שמתחתיה הוחלפה בחדשה. אני לא מסתכן ולא מנגן בפסח אבל השנה עלי להתכונן לבחינה (בנגינה) ולכן אני גם שואל אם "הכשרה" זו שעשיתי מתירה לי לנגן עליו בפסח ?
בהרבה תודות, אוריה.
תשובה
ב"ה י"ט ניסן תשס"ג
שלום רב-מועדים לשמחה!
אין צורך להכשיר קלרינט די בניקוי חיצוני. קלרינט אינו כלי אכילה ואם יש בו חמץ הוא קר בלבד, ולכן די בניקוי, ואתה יכול להשתמש בו בפסח ללא חשש. הניקוי שעשית ניתן להסתפק בו בהחלט.
בהצלחה בבחינה
בניהו ברונר
צפת
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם