החקירה נגד הרב בחשד להסתה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/02 13:31 כח בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

הבנתי שהפרקליטות הורתה למשטרה לפתוח בחקירה נגד הרב בקשר לדברי הרב על כך שאין לקבל ערבים ישראלים (ע"ע שתי התלמידות שירדו מהאוטובוס אפילו בלי להזהיר את חברתם שהוא הולך להתפוצץ - משום שלא הייתה מוסלמית) לאוניברסיטה של צפת. הייתי מאוד רוצה לעזור ככל יכולתי בנושא. אם לרב יש רעיון לעצומה או כל פעילות אחרת אני אשמח מאד לישמוע ולעזור.

בברכה

עדי גינזבורג

תשובה

בס"ד

תודה רבה לך ולכל המאות שהתקשרו (בשעה מאז השידור) ורוצים לעזור.
אני לא רואה שיש לפרקליטות איזה שהוא בסיס חוקי להעמיד אותי לדין. והם יודעים את זה היטב.
הכל הוא רק בגדר "הפחדה".

אם זו המטרה שלהם - אני החלטתי לא לתת להם את מה שהם רוצים. לכן הצהרתי ומצהיר - לא חוזר בי!

אני יודע שהם יכולים להאשים בן אדם גם בלי בסיס חוקי. ואם הם ינסו לעשות כן צריך ללמד אותם "לקח" שלא ישכח במהרה.
צריך להבהיר כי אם הם ינסו לפעול בלי בסיס חוקי - מעשיהם הם "לא יהיו חוקיים" ואז יהיה מותר להוריד כפפות במאבק נגד הפרקליטות ולהעמיד אותם על מקומם.

בקטע הזה יכול להיות שנצטרך עזרה אבל עד אז אין לך אלה להתפלל "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה".

אמן
שבת שלום