הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/12/02 19:04 כז בכסלו התשסג

שאלה

איזה תיקון יכול לעשות מי שהוציא זרע לבטלה??

תשובה

ב"ה

שלומות!

להרבות בשלשה דברים המייצגים מעגילים שונים בהתמודדות עם שאלה זו:

1. עלייך לעסוק בלימוד ענייני צניעות. אבל, לא שנושאים מעשיים הנוגעים להלכה זו או אחרת, אלה עיסוק עקרוני, רעיוני. אני ממליץ לך לקבוע לימוד בספר "כתנות אור" שיש בו מאמרים מרוממי נפש.

2. עלייך לעסוק בנתינה ובחסד שהרי כל העיסוק בעצמך נובע מהצבת האני על מכלול צרכיו במרכז החיים.

3. עלייך לחשוב עד כמה גדולה מדרגתך כאדם ועד כמה יש בך כוחות חיוביים. בה בעת להבין שמדרגתך כאדם מהווה ביטוי עמוק להיותנו "מהלכים" ההולכים ממדרגה למדרגה וגם אם לרגע אנו נתקלים בקושי ולא מליחים להתקדם ואולי אף ליפול, הרי שהנפילה היא זמנית. יאוש לא יבנה כוחות להתקדמות קדימה!

יהיה טוב!

שי