הוספת שם

חדשות כיפה הרב חיים נבון 03/04/08 21:24 כז באדר ב'

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

אני בת 15 ואני רוצה להוסיף שם, ניסיתי להתקשר לרבנים שייעצו לי שם, אבל אני לא מצליחה ליצור עם אף אחד קשר. העניין הזה דחוף לי מאוד!! אני חייבת להוסיף שם כבר בחודש הקרוב לכל היותר. מה עליי לעשות במקרה כזה? האם מותר לי להוסיף שם בלי התייעצות?

בבקשה כבודו, תעזור לי, כי העניין הזה מאוד חשוב.

בברכת חודש טוב ויום טוב.

תשובה

שלום וטוב.
אינני מבין בנושאים אלו, ובכלל גם אינני חסיד של הוספת שמות כדרך לשינוי המזל וכו'. הגורל שלנו איננו תלוי בשם כזה או אחר. אינני מבין גם למה כל כך דחוף לך להוסיף שם דווקא בחודש הקרוב. אם בכל זאת זה מאוד חשוב ודחוף משום מה, ודאי את יכולה להוסיף שם גם בלי להתייעץ עם רב. אני מציע שבכל זאת תדאגי לשני דברים: ראשית, תתייעצי לפחות עם הוריך, וקבלי את ברכתם. שנית, דאגי לכך שהשם שאת מוסיפה יהיה שם נורמלי - רצוי שם של אחת האימהות או הנביאות, או שם שיש לו שורש במסורת ישראל.