הוספת בקשות בתפילת שמונה-עשרה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 22/05/03 12:14 כ באייר התשסג

שאלה

קראתי (אני לא זוכרת איפה) שאסור להוסיף בקשות קבועות בתפילת שמונה עשרה כי זה כאילו מרמז על כך שחכמים שחיברו את תפילת שמונה עשרה לא חיברו אותה שלמה ולא הכניסו לתוכה את הכל, מצד שני, צריך לבקש בקשות בתפילת שמונה עשרה. איך זה מסתדר?

אני אומרת באופן קבוע בסוף תפילת שמונה עשרה תפילה לזיווג הגון של השל"ה הקדוש. זה מותר?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב.
מותר להוסיף ב"אלוקי נצור" בקשות אחרי שאומרים "יהיו לרצון אמרי פי..." ולכן הוסיפי תפילה זו במקום זה של התפילה ושתזכי ב"ה לזיווג הגון מן השמים.
בברכה,
צבי קוסטינר.