הומוסקסואלים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 04/03/03 06:18 ל באדר א'

שאלה

בע"ה

שלום כבוד הרב וחודש שמח! :-)

הקישור הזה הופיע באתר וואלה ומאוד מומלץ להסתכל גם בתגובות למי שרואה!

http://e.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item

תשובה

שלום לך.
מהו יחס התורה למחללי שבת? מהו יחסה של התורה לגנבים? הרבה פעמים אנחנו לא שואלים את עצמנו את השאלות הללו כי ברור לנו שאנשים כאלה מורים לחזור בתשובה ואז הם יהיו רגילים לחלוטין. התורה גם מצוה אותנו לעזור ככל יכולתנו לאדם החוטא בדרכו לעבר השיקום. מדוע שנתייחס אחרת לאותם אנשים בעלי נטיות הפוכות? האמנם העברה שהם עוברים היא חמורה יותר מחילול שבת? הרי גם חילול שבת דינו סקילה וגם משכב זכר... אבל הרבה יותר קל לנו להבין את מחללי השבת.
לגבי התופעה - ישנה מחלוקת גדולה בין החוקרים - פסיכולוגים,רופאים ואנשים העוסקים בגנטיקה האם הומוסקסואליות היא תופעה "נרכשת" או מולדת. אין הכרעה בעניין עד היום, וכמובן שכל מי שטוען טענה מסוימת הוא בעל אינטרסים. חשוב להדגיש כי גם מי שסובר שזו תופעה נרכשת, לא סבור שאנשים בוחרים במודע להיות הומוסקסואליים, אלא שקרה להם משהו במהלך החיים ודבר זה הוא שהשפיע על נטיותיהם המניות.
תהיה הסיבה לתופעה אשר תהיה, יחסה של התורה אליה הוא שלילי. כלומר, התופעה הזו היא לא משהו חדש, והיא הייתה מוכרת היטב בזמן התורה וחז"ל (גם לגברים וגם לנשים). התורה מתייחסת לתופעה הזו באופן שלילי כיוון שמגמת התורה היא קידוש חיי המין. לארוך כל הדרך - קיום יחסי מין שאין בהם פוטנציאל של הקמת משפחה יהודית כשרה הוא אסור. זאת הסיבה שלאחים והורים אסור להתחתן - רוב הילדים שנולדים מנשואים כאלו הם פגועים. זאת הסיבה שאסור להתחתן עם שתי אחיות - משפחה נורמלית לא תצא מזה... וזאת הסיבה שאסור להשתמש בפרוצות או בקיום יחסי מין מחוץ למסגרת הנישואין. גם ההומוסקסואליות נכנסת לכותרת הזו - קיום יחסי מין שאין בהם פוטנציאל הולדה אסורים.
עצם העובדה שהתורה אסרה את זה בכלל לא אומרת שזה משהו לא הגיוני. להפך, התורה אסרה למרות שיש אנשים שבשבילם האיסור הזה הוא בעייתי. יש אנשים שיש להם תאווה לאכול בשר עם חלב - האם בכך שהתורה אסרה זאת זה אומר שזה לא טבעי? לא. התורה אסרה את זה (וכבר הסברנו למה..) ואם יש מישהו שקשה לו - אדרבא, הוא צריך לעשות ככל יכולתו כדי לא להכשל.
לכן - התופעה כתופעה היא בעייתית, ובמיוחד בימינו שהדבר נעשה כהיתר ונחגג ללא בושה בראש חוצות. לגבי האנשים - הרי שעלינו לקרב אותם ולעזור להם כמה שאפשר כדי שיחיו בצורה שבה אנחנו מאמינים כי צריך לחיות - דרך האמונה והמצווה.
אורן
צוות ישיבת אלון שבות