הדרכת ערבים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/11/02 15:21 יט בכסלו התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני מורה חיילת שמשרתת כמדריכת טיולים בחברה להגנת הטבע, ולעיתים בהדרכות אנו מדריכות ילדים ערבים, שאלתי היא האם הדבר מותר (אולי אנו מחזקות בטיולים את הזיקה שלהם לארצנו?)

בתודה מראש

גלית

תשובה

שלום רב.
כמובן שעדיף להדריך ילדים יהודים לאהבת ארץ ישראל, אבל אם נזדמן להדריך ילדים ערביים - מותר, רק להסביר להם שארץ ישראל שייכת לעם ישראל בלבד, בכל הדורות, ואם הם מתנהגים כמו שצריך אז מותר להם לגור כאן בארץ. כמובן יש לשמור על הצניעות וקל-וחומר עם ילדים ערביים יש לשמור ביתר שאת על הצניעות. אם אלו ילדים גדולים אז אסור בגלל הצניעות.
בברכה, צבי קוסטינר.