הדרכת בנים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 20/11/02 23:17 טו בכסלו התשסג

שאלה

אני מדריכה במדרשה ליהדות ושבוע הבא יש לי סמנריון שמדריכים בנים בכיתה ז'. לפי מה שאני יודעת אסור לבת להדריך בנים אבל ראש המדרשה אמר שלפעמים מותר להקריב ערכים בשביל ערכים אחרים שבמקרה הזה- זה ללמד אותם תורה. מה עלי לעשות האם להדריך אותם בכל מקרה או לא להסכים? יש לציין שיהיו לי בקבוצה לפחות שני בנים שעברו גיל בר מצווה.

דבר נוסף- האם מותר להעביר סמנריונים כאלו לחילונים בגילאי 13-14, שהרי הכתות מעורבות ולא ניתן להגיע רק אל הבנות.

תודה רבה!!!

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת "וישלח" תשס"ג

שבוע טוב!

אם ניתן למצוא בן מדריך עדיף שהוא יעשה זאת, אם הדבר לא ניתן את יכולה להדריך ובלבד שישמרו כל הלכות צניעות, לבוש צנוע, זהירות ממגע וייחוד וכו'.

להעביר סמנריונים לחילוניים זו מצוה גדולה, שהרי בכך ניתן לקרבם לתורה, אלא שגם כאן יש לשמור את גדרי צניעות ככל שניתן.

יש לכוון בכל מעשייך לשם שמים, והקב"ה יהיה בעזרך.

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת