הדרכה - בינו לבינה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 24/11/02 12:01 יט בכסלו התשסג

שאלה

אני מדריכה בסניף עולים, אני בכיתה י"ב. עם אחד החניכים שלומד בבי"ס חילוני, בכיתה י' יש לי קשר יותר טוב מאשר עם שאר החניכים ( הוא לא חניך שלי), אני מדברת איתו יותר מאשר עם השאר כדי להשאיר אותו בסניף ולחזק אותו דתית, אני מפחדת שהוא יפרש את הקשר באופן שונה, ויחשוב שהקשר איתו הוא יותר מסתם דיבורים.

מה לעשות???

תודה.

תשובה

המטרה אינה מקדשת את האמצעים, לכן למדריכה אסור להדריך בנים, גם אם תלוי בכך חיזוק עולה חדש. כל זאת משום שלבנים אסור להסתכל על בנות (רמב"ם פכ"א מהלכות איסורי ביאה ה"ב). אם אין פתרון חליפי ועשוי להיגרם נזק רוחני לעולה החדש, עלייך לקבל היתר חריג מלמיד חכם פוסק הלכות הבקיא בנעשה בסניפכם.
שלום
אייל קרים