הדלקת נרות חנוכה במקום העבודה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/11/02 16:00 כג בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה,

במקום עבודתי, בו רבים הרחוקים מהתורה והמצוות, נהוג לערוך מדי ערב טקס הדלקת נרות חנוכה בברכה. לענ"ד גם אם לא יוצאים בכך ידי חובה, יש בכך ממש פרסומי ניסא.

שאלותי:

1- האם מותר להדליק בברכה במקום העבודה (כפי שמובא בהלכה ונוהגים הלכה לעשה בבתי כנסיות)?

2- בהנחה שמותר, האם ראוי שיעשה זאת מי שיש יסוד סביר להניח שאינו מדליק בביתו, או שגם אדם דתי המדליק בביתו יכול להדליק בברכה, ואדרבה ראוי שיעשה זאת אדם שמכיר את בוראו ועובדו דווקא?

3- האם מותר לאשה הדליק בברכה במצב כזה?

בברכת חנוכה שמח

אפרים

תשובה

בס"ד

1- אם תתפללו שם מנחה או ערבית או שניהם - זה יהיה בגדר בית כנסת ויהיה מותר לכתחילה בברכה. אם לא תתפללו באותו מקום - אפשר להדליק בלי ברכה. המנהג אצל חב"ד להדליק בברכה גם אם לא מתפללים שם. ואנחנו רגילים לפסוק כדלעיל.

2- עדיף שיעשה כן אדם מאמין שלא מדליק בביתו.

3- כן.

בברכת חנוכה שמח