הדלקת נ''ח ע''י אשה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/12/02 15:45 כח בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד נר רביעי של חנוכה תשס"ג

לכבוד הרב ברונר שלום רב

הדלקת נרות חנוכה בציבור כאשר הברכות נאמרות מפי איש וההדלקה נעשית בידי אשה מדין שליחה ברת חיוב האם ביחס למעשה ההדלקה קיים כבוד הציבור ?

בכבוד רב וחג אורים שמח

דוב

תשובה

ב"ה ג' טבת תשס"ג

לר' דוב שלום רב!

אני מתנצל על האיחור בשליחת התשובה. ניתן להשתמש בתשובה זו בשנה הבאה בעז"ה.
הדלקת נרות חנוכה בציבור לפי רוב הפוסקים זה בבית כנסת, התירו גם במקום שמתפללים ערבית ללא בית כנסת.
מופיע בפוסקים שניתן לצרף נשים למנין בנושא זה של פרסום הנס, אבל לא נראה לי שאשה תדליק כיוון שעיקר המנהג הוא בבית כנסת. ובית כנסת זה מקום בו מקפידים על הפרדה בין גברים לנשים, לכן מן הראוי שאיש הוא ידליק את הנרות ויברך עליהם.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת