הדינוזאורים והתורה

חדשות כיפה הרב חיים נבון 24/05/08 21:22 יט באייר התשסח

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי ורציתי שמישהו שבאמת מבין יענה עליה.

אני בן אדם מאמין - מסורתי .

יש לכך הוכחות שהדינוזאורים היו קיימים, (כמו שרידי שלדים, ואף שלדים שלמים)

שהיו לפני מליארדי שנים בעולם.

איך דבר כזה יכול להיות אם העולם לפי התנ"ך נברא לפני 5000 שנה?

כמו כן על אותו משקל של שאלה, ישנו גם את המפץ הגדול שאומרים שהיה .

ישנם גם מדענים מאמינים שאומרים שזה אכן קרה וגם לזה יש הוכחות, אשמח לקבל תשובה.

תודה רבה לך,

שי.

תשובה

שלום וטוב.
הרב קוק כבר כתב שאין כל סתירה לתורה מן ההוכחות המדעיות שהעולם היה קיים מיליוני שנים. כל פרשת בראשית כולה סודות ורמזים, וודאי שאין להבין אותה כפשוטה. ובכלל: מטרת התורה אינה ללמדנו פיזיקה או היסטוריה, אלא ערכים ואמונה. ולכן אין להתייחס לעובדות פרשת הבריאה כפשוטן.
דע לך שההפך הוא הנכון: תפישת המפץ הגדול קרובה מאוד לתפישת התורה בדבר הבריאה, ובכך התקרבה הפיזיקה לעולם האמונה, הרבה יותר מאשר התפישות שהיו רווחות לפני כן (בדרך כלל האמינו לפני כן שהעולם קדמון - היינו, שהיה קיים תמיד, ולא נברא מעולם).