הגשת אוכל למי שאינו מברך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/12/02 20:23 כו בטבת התשסג

שאלה

שלום לרב!

יש לי כמה שאלות:

1. רציתי לדעת מה לעשות אם אנשים שאני יודעת שהם דתיים אבל לא מקפידים על כשרות כמו זאת שבבית שלנו מקפידים, מציעים לי אוכל שהם הכינו/קנו וכו' אם לשאול אותם על הכשרות - כאשר הם עלולים להיפגע משאלה כזאת... במיוחד כשמדובר בהבדל בין כשרויות

2.שמעתי פעם הלכה שאם יודעים שאדם לא מברך אז אסור להגיש לו אוכל או שתיה. וזה נראה לי מוזר שאם אנחנו יושבים לאכול ויש לנו אורחים כאלה שבד"כ לא מברכים - אז לא נציע להם גם לאכול? אני יכולה להזכיר להם לברך - אבל לא בטוח שהם ירצו. אז מה לעשות?

3. האם המוצרים שבהשגחת הרבנות צפת הם תמיד חלב ישראל?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

1- קודם לא לפגוע. להמנע מלאכול כאשר יש חשש אמיתי לכשרות כגון חסה לא מגוש קטיף או נקניק ממקור לא מזוהה. אבל לא להמנע בגלל חומרות או בגלל שהאוכל בושל בכלים של בני הבית. בודאי לא בגלל הבדל בין כשרויות.

2- לברך בקול. ואפשר לומר שאת מברכת לכולם. מנסיון זה יכול לצאת חביב ונחמד.

3- כן. בין אלו שיש להם חותמת "כשר" ובין אם זה "מהדרין".

בהצלחה