האם צריך לשרוף ספרים של גויים?

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/12/02 18:08 כח בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

יש לי שתי שאלות, ואודה לך אם תוכל להשיב לי.

ראשית, שמעתי, שכל מלחמות ישראל נחשבות מלחמות מצווה, וזה היה תמוהה בעיני. האם לעם ישראל מותר לצאת למלחמה מכל סיבה שהיא, רק בגלל שאנחנו העם הנבחר? ואם מחר תרצה מדינה ישראל להשתלט על אנגליה, לדוגמא, בלי שום סיבה, זה מותר וזה נחשב מצווה? איך יכול להיות. הרי תורה מדברת על זה שכל בני האדם נבראו בצלם השם, זאת אומרת כולם אנשים, אז איך אנחנו שמים את עצמנו מעל, כאילו אצלנו מלחמות זה דבר טוב תמיד.

השאלה השניה שלי קצת קשורה לראשונה והיא- שמעתי שספר שקדוש לגויים, יהודי צריך לשרוף, וומאד לא נוח לי עם זה. הרי כשאנשים נבלות ,היו שורפים ספרי קודש שלנו, זה היה כואב לנו נורא, ואנחנו תמיד טוענים כנגד אומות העולם, שאנחנו מוסריים, ומאשימים אותם (לרוב בצדק) על התנכלויות וגזענות. אז איך בעצם אנחנו יכולים לדבר ע למשהו מאד דומה...

אודה אם תוכל להשיב לי. העניין מטריד אותי מאד.

תודה

תשובה

ב"ה

שלומות!

1. מה ששמעת אינו נכון. מלחמת מצווה היא רק מלחמה לצורך כיבוש הארץ ע"פ גבולות ההבטחה לצורך החלת ריבונות וכן מלחמה שיש בה "עזרת ישראל מיד צר" היינו מלחמת הגנה מפני התוקפים אותנו.ומכאן שכל שאלתך לא משמעותית.
אינני יודע מי הוא אותו מעוותך המספר לך אגדות ובדותות אודותינו. אנו לא שורפים שרפים של גויים! מה פתאום!
נכון, לא מכניסים הביתה ספרים שיש בהם כפירה אבל מכאן ועד שריפה - המרחק גדול.