האם מי שמקפיד על צניעות יכול לצאת למחנות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/01/03 21:40 י בשבט התשסג

שאלה

קראתי את דבריך שאמרת לא לצאת למחנות הקיץ, בגלל חוסר צניעות וכו'. אבל יש לי שאלה:

אני מקפיד יותר מהחברים שלי על כל מיני מצוות והלכות (לדוגמא: אני הבן היחיד בשבט שלי (שבט אלעד)ששומר נגיעה וכו').

פשוט הפסקתי לשים לב אם מעירים לי או צוחקים לי.

ויש לי כמה חברים טובים (מהשבט שלי, ממקומות אחרים יותר טובים ודתיים) שכן יוצאים למחנה, ואני גם אוהב לצאת וכו' וכו'. האם אני יכול לצאת (בידיעה שאני אקפיד על הלכות כאלה ואחרות, לאור ניסיון העבר, שכבר עשיתי את זה)?

תשובה

בס"ד

אשריך שאתה מקפיד על הלכות צניעות ומקדש שם שמים. אבל דע לך שכל גדולי ישראל לא סמכו על עצמם ולא הביאו את עצמם בנסיון כלל.

גם אתה לא צריך להביא את עצמך לידי נסיון למרות שאתה מצליח לשמור על רמה גבוהה של מוסריות.

נכונה העובדה שאתה מציין כי יש בחורים טובים שיוצאים למחנות - גם מי שטועה יכול להיות אדם טוב מאוד. סוף סוף מדובר בבני עקיבא שהיא תנועה מאוד איכותית ובגלל זה אנשים הולכים למחנות למרות שאולי יש שם בעיות של צניעות.

גם אני הייתי מתאמץ ושולח חניכים למחנות בני עקיבא כדי שיכנסו לחברה טובה, אבל כששמעתי מהם מה קורה במחנות מבחינה של יראת שמים וכד' הבנתי שזו לא מציאה גדולה.

ואיך טעיתי בענין?
מאוד פשוט. שמעתי בני עקיבא והייתי בטוח שזה בסדר, והיום שאני יודע שהמצב אל כל כך מתוקן - אני לפחות יודע לענות תשובות להזהיר מהענין הזה.

לכן אני לא שופט מי שטועה באותה טעות שטעיתי בה אני בעצמי.

וגם אתה לא יכול להכנס לאותה טעות בגלל שאנשים אחרים טועים בה.

אנו מתפללים שלא נבוא לידי נסיון ולא לידי בזיון. וטעם הדבר הוא מי שמעמיד את עצמו בנסיון עלול לבא מהר מאוד לידי בזיון.

בהצלחה