האם מותר לגדל כלב בבית

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/12/02 16:17 כז בכסלו התשסג

שאלה

האם מותר לגדל כלב בבית, אם כן מה הסייגים לכך ואם לא, הייתי רוצה לדעת את ההסברים וההבדלים בין גידול בתוך הבית או גידול בחצר

תשובה

שלום וברכה,

אסור לגדל כלב בבית. וכך כתב הרמב"ם בהלכות נזקי ממון פרק ה' הלכה ט': וכן אסרו חכמים... ולא את הכלב אלא אם כן היה קשור בשלשלת. אבל מגדל כלבים בעיר הסמוכה לספר. ביום קושרו ובלילה מתירו. ואמרו חכמים: ארור מגדל כלבים וחזירים מפני שהזיקן מרובה ומצוי.

וכתב בשאילת יעב"ץ סימן י"ז: יש בזה איסור ביחוד כלבים חלקים וערומים שאין להם שערות, וקונים אותן בדמים יקרים לשחק ולהשתעשע בהן ולגעגע עמהן. וגם משום מושב ליצים אסור לשחוק עמהן שהוא ממש מעשה ערלים (גויים) בר מנן. ודי בזו הערה לאוזן שומעת.

בברכת חנוכה שמח
צבי קוסטינר