האם מותר לגדול לשתות חלב אשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/12/02 11:14 כו בכסלו התשסג

שאלה

שלום.

שמעתי שחלב-אם הוא לא כשר, ומותר לתינוקות לשתות חלב אם משום שהם עדיין לא מחוייבים במצוות, ואילו אנשים שהגיעו לגיל מצוות, אסור להם לשתות חלב-אם. האומנם??????

ניסיתי לחפש לזה תשובה ב"ילקוט יוסף", ומצאתי שיש מחלוקת לגבי אדם השותה חלב-אם עם בשר אם צריך לשים שקדים בתוך החלב (משום מראית עין, שאנשים יבינו שזה לא חלב בהמה רגיל ששותה עם הבשר..). האם אפשר להסיק מכאן שמותר לשתות חלב אם??

תשובה

בס"ד

ההלכה הזו כתובה בשו"ע (יורה דעה סימן פא ז):

1- מותר לשתות חלב אשה והוא שפירש כגון שחלבתו לתוך כלי.

2- אבל גדול היונק משדי אשה - היו מכין אותו מכת מרדות.

3- ותינוק יונק עד סוף ד' שנים לבריא וה' לחולה אם לא פירש. (אם ינק ברציפות)

4- אבל אם פירש - שגמלוהו שלשה ימים מעת לעת אחר כ"ד חדש - לא יחזירוהו.

5- והוא שפירש מתוך בוריו (בריאות) אבל אם לא פירש אלא מתוך חולי שאינו יכול לינק ופירש - יכולים להחזירו.

6- ואם יש סכנה - מחזירים אפילו אחר כמה ימים.

7- ובתוך כ"ד חדש אפי' פירש מתוך בוריו חדש או יותר מותר לחזור ולינק עד סוף כ"ד חדש

8- חלב מצרית כחלב ישראלית ומ"מ לא יניקו התינוק מן המצרית אם אפשר בישראלית דחלב עובדת כוכבים מטמטם הלב ומוליד לו טבע רע