האם למלא את כל הנרות בחנוכיה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/11/02 09:09 כד בכסלו התשסג

שאלה

ב"ה-בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!!!

אני מצטער שעוד פעם אני צריך לשאול, כי זה עוד משהו שלא שמעתי או קראתי אם הוא מותר או אסור:

סבתא שלי נוהגת לשים את כל הנרות או למלאות את כל הכוסיות בשמן בכל הימים, וכל פעם להדליק רק את מה שצריך: לדוגמא, היום היא שמה את כל הנרות והשמנים ומדליקה רק נר אחד ופתילה אחת.

שאלתי היא:

א)האם זה מותר, או רצוי????

ב)ומה קורה במקרה של נרות שיש חשש שמא אחד ידליק את השני???

תודה מראש ויישר כח, ומצטער על הטרחה,

יונתן

תשובה

בס"ד

הא' של הא' - זה לא טירחה - זו שמחה!!

שתי הקדמות לפני התשובה -

הראשונה - בבית המקדש היו מדליקים כל יום את כל שבעת הנרות שבמנורה.

השניה - שואל הב"י שאלה מאוד מפורסמת - למה חוגגים שמונה ימים בחנוכה הרי ביום הראשון הדליקו בשמן שמצאו והוא הספיק ליום אחד. אם כן ביום הראשון לא היה נס?
ומתרצים על כך עשרות אם לא מאות תרוצים.
אחד מהם הוא שביום הראשון כשמזגו את השמן למנורה מצאו שהשמן חזר ומילא את הפך הקטן.

א] מותר. ולפי הפרושים שלעיל - רצוי.

ב] לא רצוי.

חנוכה שמח