האם ליפתית זו קטניה?

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 20/04/03 05:38 יח בניסן התשסג

שאלה

לכבוד הרב, שלום !

האם לפתית נחשבת לקטניה, ומכאן אלו שנוהגים לא לאכול קטניות בפסח, אינם יכולים לאכול מוצרים המכילים ליפתית?

אם ליפתית זו קטניה, אז למה מצוין מפורשות על המוצרים מכיל ליפתית, ולא לאוכלי קיטניות בלבד, כמו על מוצרים אחרים.?

נאמר לי שיש אפשרות ללכת לרב לקבל התרת נדרים מהאיסור של אכילת קטניות בפסח, האם זה אפשרי??

תודה.

מועדים לשמחה.

הדס

תשובה

הדס שלום,

לפתית לא נחשבת לקטניות,ורק חלק קטן מהאשכנזים מחמירים שלא לאכול.
אם בבית הוריך נהגו שלא לאכול קטניות אינך יכולה לעשות התרה.אשה המתחתנת עם בעל הנוהג היתר בזה,תעשה התרת נדרים על מנהגה הקודם ואז מותר לה לאכול כמו בעלה אם כי אינה חייבת לאכול אם אין רצונה בכך.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני