האם כדאי ללכת לישיבה גבוהה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/12/02 01:16 ו בטבת התשסג

שאלה

האם זו מצוה לעבור לישיבה גבוהה? (אני לומד בישיבה תיכונית)

וגם בכלל אני לא יודע מה זאת בדיוק ישיבה גבוהה

ואני לא יודע מה לעשות?

תשובה

בס"ד

משאלתך הקצרה משתמע שאתה אוהב ללמוד תורה וזה טוב כיון שזה הדבר [הכי אלוקי] שיש לנו כאן בעולם הזה.

זו האמת של המציאות.
זו האמת של ההתנהגות.
זו האמת של העולם.
לכן זה הדבר הרציני ביותר שכדאי להשקיע בו את החיים.

חשוב קצת במה כדאי להשקיע?
בכסף?
בכבוד?
בהנאות?
בשליטה?

נראה לי שמיותר לך למה כל הדברים הללו הם דברים בטלים שעוברים מן העולם.
כולם דברים בני חלוף.
כל ערכם הוא במידה שהם משמשים את האמת - את דבר אלוקים הנצחי.

ראה כמה העולם שלנו קטן ואפסי בכל היקום.
[כל כדור הארץ ביחס ליקום המוכר לנו הוא פחות מגרגיר חול אחד מול כל העולם].

בכל כדור הארץ הזה הבן אדם הכי גדול הוא אחד מתוך ששה מליארד בני אדם. אחד מתוך אין סוף יצורים. אז מה הכסף הזהב והכבוד שלו חשובים?

מה שחשוב - זה הדברים האלוקיים הנצחיים האלמוות של העולם. שהם יותר במעלה מכל היקום כולו. הם אלוקיים!!
זו התורה שיש לנו!!

לכן יש חשיבות ללמוד תורה. כמה שיותר וכמה שיותר בקדושה וכמה שיותר בדרך ארץ ובטהרה.

***********

לא הבנתי משאלתך האם אתה חושב לעבור באמצע התיכון או בסופו.
אם אתה מתכווין באמצע התיכון - זה דבר שצריך זהירות. כיון שהנסיון מלמד שתלמידים צעירים שנטשו את הישיבה התיכונית ולא היו מוכנים - נשברו מהר מאוד ולצערנו כמעט שלא לומדים היום תורה. לכן אם אתה רוצה לעבור כבר עכשיו - כדאי להתיעץ אם רב חשוב שמכיר אותך ויודע שאתה מסוגל לעמוד באתגר הזה.

אם אתה כבר עומד לסיים את התיכון אפשר לסיים את הבגרות כבר בכתה י"א.
בנתיים תשקיע ללמוד ברצינות את לימודי הקודש וזמנים הפנויים תקדיש ללמוד תורה.

ואם אתה מדבר על מעבר אחרי השמינית - זה בודאי טוב.

*********

עוד הערה חשובה. אינני יודע בדיוק מה הכוונה "ישיבה גבוהה"? יש אומרים מילה זו ומתכוונים לישיבה חרדית. ויש מתכוונים לישיבה ציונית שכל ענינה הוא לימוד תורה. לכל ישיבה יש את המעלות שלה.
אני הייתי ממליץ על ישיבה ציונית כיון שהנושא הזה של הגאולה הוא מאוד חשוב. הוא חלק מרכזי מהתורה ויש ישיבות שלא כל כך משקיעות בלימוד הענין הזה. ולדעתי זה חשוב מאוד כיון שיש חלק מרכזי מהחיים התורניים שלנו כאן והיום.

בהצלחה