האם חובה לגדל זקן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/12/02 09:25 ל בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שלו' לרב

האם ישנו חיוב לגדל זקן ?

האם רבנים שכותבים ואומרים דברים נגד חז"ל ראויים להקרא בשם רבנים ?

תשובה

בס"ד
שלום
אין חובה לגדל זקן אבל ראוי מכמה סיבות.
א. בתורה נאסר להשחית את הזקן ולדעת פוסקים רבים מכונת גילוח אסורה כי זה כמו תער ובייחוד במכונות החדשות.
ב. תואר פני יהודי להיות מעוטר בזקן צא וראה עבדי דוד שגלחו את זקנם המתינו עד שיצמח ללמדך שבושה להיות ללא זקן.
ג. ביטול תורה זמן רב מתבזבז על גילוח וחבל.
ד- על פי הסוד זה מביא שפע רב.

לגבי השאלה השניה צריך להיזהר מאוד בכבוד תלמידי חכמים ואין להחליט אלא לאחר שיקול דעת וברור מעמיק את כוונת דבריהם ורק גדולי הדור ישפטו אם דבריהם סותרים את דברי חז"ל.