האם זאת גניבת דעת?

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 16/10/02 09:19 י בחשון התשסג

שאלה

שלום רב! אני גרה בישוב בשומרון, וכרגע מחפשת עבודה במקום מגורי, אני אמורה לעזוב את הישוב בעוד כארבעה חודשים, ולעבור לאיזור אחר. האם עלי להודיע למקום בו אני באה להתראיין על כוונתי לעזוב בעוד מספר חודשים (עובדה זו עשויה להשפיע על החלטתו להעסיק אותי)?

תשובה

שלום וברכה.
גם מצד ההלכה וגם מצד המוסר הפשוט יש להודיע למקום העבודה על המעבר העתידי, מכיוון שזאת גניבת דעת.
בהצלחה בכל דרכייך וה' ישלך ברכה והצלחה בכל מעשה ידייך בדרך ישרה.

צבי קוסטינר.