האם האשה נבראה בדיעבד?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/02 20:35 יב בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב:

רשום שהתורה הייתה קיימת לפני בריאת העולם,אם כך היו קיימים לפני בריאת העולם הילכות נידה לדוג' ששיכים רק לנשים והרי מתואר בבראשית בבריאת האשא כאילו במקרה לפי צורך האדם היא נבראה ולא תוכנן כך מכתחילה ובריאתה זה בדיעבד כביכול? והרי התורה הייתה קיימת לפני בריאת העולם ואם בתורה יש מצווה שקשורה לבנות אז הבנות היו צריכים להיברא מכתחילה ולא בדיעבד?

תשובה

בס"ד

האשה נבראה מלכתחילה ביחד עם הגבר ביחידה אחת שכוללת איש ואשה.
מצד אחד זה איש ומצד שני אשה.

אח"כ הקב"ה הפריד אותם ועשה מהצד הנשי - אשה, ומהצד הגברי - עשה גבר.

למה הוא עשה כן?

כיון שהאדם צריך לדעת כי הוא ואשתו הם דבר אחד "עַל כֵּן יַעֲזָב אִישׁ אֶת אָבִיו וְאֶת אִמּוֹ וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד".

על כן התורה סיפרה לנו שהם נבראו יחד ואחר כך נפרדו לצורת חיים יותר יעילים.

ידיעה זו תרבה בניהם את השלום החיבה והאחדות.

בהצלחה