האם אפשר לרכוש כהונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/10/02 21:42 ח בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

הרב שלום,

האם יש דרך כלשהי שאני יוכל להיות כהן - כאשר אני לא?

ע.ע.ז.

תשובה

כהונה היא רק כאשר אדם נולד לאב כהן. אין שום אפשרות להיות כהן או להתנתק מכך. אבל יש לאדם אפשרות להתנהג כמו כהן בכמה דברים.
וכך כתב הרמב"ם בספרו "היד החזקה - הלכות שמיטה ויובל פרק יג
(יב) ולמה לא זכה לוי בנחלת ארץ ישראל ובביזתה עם אחיו? מפני שהובדל לעבוד את י"י לשרתו ולהורות דרכיו הישרים ומשפטיו הצדיקים לרבים שנאמר "יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל" לפיכך הובדלו מדרכי העולם לא עורכין מלחמה כשאר ישראל ולא נוחלין ולא זוכין לעצמן בכח גופן אלא הם חיל השם שנאמר "ברך י"י חילו" והוא ברוך. הוא זוכה להם שנאמר "אני חלקך ונחלתך":
(יג) ולא שבט לוי בלבד. אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני יי לשרתו ולעובדו לדעה את יי והלך ישר כמו שעשהו האלהים ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהיה י"י חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעה"ז דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים ללוים הרי דוד ע"ה אומר י"י מנת חלקי וכוסי אתה תומיך גורלי: