האם אפשרי לצאת מהצבא?

חדשות כיפה הרב אייל קרים 17/12/02 01:23 יב בטבת התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום,

ברצוני להציג בפניך בעיה שעומדת בפני ולמרות שעוד לא פניתי לגורם מתאים יש לי הרגשה שזו היא בעיה רצינית.

אני בחורה מסורתית שחיה כל חייה בבית מסורתי שומר שבת אך לא דתי לגמרי,אני מאמינה בקדוש ברוך הוא בכל ליבי ובחודשים אלה התחלתי קשר עם בחור דתי והחלטתי לחזור בתשובה.

אני בת 19 לפני גיוס אני אמורה להתגייס עוד כמה חודשים אך לא יודעת מה לעשות מכיוון שיש לי תאריך גיוס ועד עכשיו חייתי חיים חילוניים מסורתים שכוללים גם בית ספר חילוני.

איני יודעת איך הצבא יתן לי שחרור מהצבא כאשר רק עכשיו החלטתי לחזור בתשובה ואני עדיין לא דתיה אך אני פוחדת מאוד שהצבא לא יתן לי להתחיל את החיים הדתים שאני רוצה מכיוון שהחיים בצבא הם שונים לגמרי מהחיים הדתיים שבם אני חפצה.

אנא תן לי עצה או תשובה לבעיה

בתודה נירה.

תשובה

שלום

עלייך לפנות ללשכת הרב הראשי לצה"ל, לראש הלשכה, שמספר הטלפון שלו: 03-5695411.
אנא, עדכני אותי בתשובה שתקדלי.

בהצלחה

אייל