האם אין מצב לחברה מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/12/02 09:14 כה בטבת התשסג

שאלה

האם אין מצב כלל לבנות חברה טבעית ובריאה שההתייחסות בין בנים לבנות היא לא על בסיס חושני אלא על בסיס ערכי.

אודה לרב אם יפרסם את התשובה באתר

תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

בהחלט יש מצב כלל לבנות חברה טבעית ובריאה שההתייחסות בין בנים לבנות היא לא על בסיס חושני אלא על בסיס ערכי!!!

זה מה שהיה בגן עדן לפני שאדם אכל מעץ הדעת - כל ההתיחסות לאשה היתה ערכית ולא חושנית.

עצת הנחש גרמה קילקול גדול ומאז אנחנו נדרשים לבגדים שיגנו עלינו מהתיחסות חושית ויעזרנו לנו להתיחס רוחנית, ועדין לא שבנו לגמרי ויש כמה הלכות חשובות שמלמדות אותנו להתרחק מנשים ומבנות מאוד מאוד כדי שנצליח לתקן ככל שניתן את חטא אדם הראשון ונתיחס לאשה בכבוד הראוי לה ולא ככלי שרת לתאוותינו.

שים לב לדבר מעניין המובה בספרים הקדושים. הגימטריה של "נחש" היא אותה הגימטריה של "חשים". זה רמז קטן שהתשובה לשאלה שלך על "התיחסות חושית" טמונה ב"עצת הנחש".

יש כאלה שמספרים לעצמם כי הם במדרגה כל כך עליונה כמו במדרגה לפני החטא. והם הם מהרסי העולם ומחריביו שבונים עולם של שקר ודמיון ולא עולם של תיקון.
זה שורש ההבדל שבין היהדות שלקחה על עצמה עמל לתקן עולם לבין הנצרות שלקחה עבודה קלה וסיפרה לכולם שהמשיח כבר בא ואין צורך לעמול על מצוות וכד'.

בהצלחה