האם אדם עובד נחשב עובד ה'

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/10/02 10:07 יב בחשון התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני בן 23 ובהכשרתי אני מורה למתמטיקה. שמעתי (לא קראתי) בשם החפץ חיים שמי שעובד במה שהוא עובד מתוך ידיעה כי זוהי תרומתו לעולם, זוהי דרכו לעזור לאנשים וזוהי דרכו לתרום לעולמו של הקב"ה אזי הוא נוחל גן עדן ומי שלא עובד מתוך מחשבה כזו אלא אפילו רק לשם פרנסה (ולאו דוקא להיות עשיר ובעל כבוד) נענש חס ושלום.

אודה ואבוש - איני מלאך. אני הולך לעבוד כדי שאוכל להתפרנס ובעז"ה להקים בית נאמן בישראל. אני בוחר דווקא במקצוע זה כדי לקיים "עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי". אם הייתי בעל ממון בכלל לא הייתי הולך לעבוד אלא רק לומד תורה.

גלוי וידוע לפני שהפרנסה היא אך ורק מאת הבורא יתברך אך בשל דלות בטחוני, אני נאלץ לילך בדרך הפשוטה הזו של מלאכתך עראי בצד תורתך קבע.

איני יודע אם הקב"ה רוצה שאהיה דווקא מורה למתמטיקה, אך בכל אופן בעז"ה אני אשתדל שלא אתרשל בתפקידי. לבי נוקף אותי.

האם אני נוהג כשורה?

אשמח לקבל תשובה בקרוב.

בברכת כל טוב.

תשובה

בס"ד

כן.

מסכת ברכות דף ח: כתוב:

וְאָמַר רַבִּי חִיָּא [בַּר אַמִי] מִשְּׁמֵיהּ דְּעוּלָא, גָּדוֹל הַנֶּהֱנֶה מִיגִיעוֹ, יוֹתֵר מִיּרֵא שָׁמַיִם.

דְּאִלּוּ גַּבֵּי יְרֵא שָׁמַיִם, כְּתִיב, (תהלים קיב) "אַשְׁרֵי אִישׁ יָרֵא אֶת ה'"
וְאִלּוּ גַּבֵּי נֶהֱנֶה מִיגִיעוֹ, כְּתִיב, (שם קכח) "יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ", "אַשְׁרֶיךָ" - בָּעוֹלָם הַזֶה, וְ"טוֹב לָךְ" - לָעוֹלָם הַבָּא.
וּלְגַבֵּי יְרֵא שָׁמַיִם לָא כְּתִיב בֵּיהּ וְטוֹב לָךְ.