דרכי היכרויות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 19/12/02 21:42 יד בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב, ויישר-כח על כל המפעל הגדול שאתה חלק ממנו.

רציתי לשאול, האם מותר להשתמש בכלי עזר לחיפוש בת זוג - כגון דוסידייט, אתרי היכרויות, פורומים של החברה הדתית (כגון פורום 'לא כלה דרכינו', ששייך לכיפה, ואולי אתה מכיר), צ'טים [זה כלי נפרד, שאני מזכיר בהסתייגות רבה],

כאשר ברור שהמטרה היא לברור מחט מערימה של שחת (בערך...) ולחפש מישהי שאיתה ניתן לבנות בית יהודי נאמן טוב חם ואמיתי.

האם במידה שברורה המטרה, והדברים נעשים בצניעות, הכלים האלה מותרים?.

בתודה מראש,

"לך בכוחך זה והושעת את ישראל".

תשובה

שלום

איני מכיר את כל האפשרויות שציינת, מכל מקום, כפי שכתבת , אם הדברים נעשים בצניעות והמטרה היא היכרות לשם נישואין, הרי זוהי מצוה.

שלום

אייל קרים