דקדוקי הלכות מול ''זרימה'' רוחנית

חדשות כיפה הרב חיים נבון 17/03/08 22:51 י באדר ב'

שאלה

שלום רב,

היום קראתי קטע מהחזון איש - אמונה ובטחון. שם בפרק ד, הוא מדבר על העובדה שאין להזניח פרטי ודקדוקי מצוות אפילו קוצו של י', לטובת הרעיון הכללי (נגד אלה ש"זורמים" בקיום מצוות, בחושבם שהעיקר הוא "רחמנא ליבא בעי" ולא משנה לקב"ה כ"כ ה"פיצ'יפקעס").

האם הרב יוכל להפנות אותי למקורות נוספים (אולי עדיפה התייחסות מודרנית, אם אפשר) העוסקים בנקודה זו(להרגשתי זה נושא שמעט רופף בציבור שלנו,

תודה רבה, ויישר כוח!!

וליל מנוחה

תשובה

שלום וטוב.
אין ספק שההקפדה על ההלכה היא מסר מרכזי ביהדות. הרי זו טעותם של נדב ואביהו, שהקריבו לפני ה´ אש זרה מתוך התלהבות דתית, וחשבו שההלכה היא משנית וטפלה לעומת ההתלהבות.
מקורות רבים נוספים תוכל למצוא בספרי "הגדר הטובה", שעוסק כולו בנושא זה.