די נמאס

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 19/11/02 14:54 יד בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום

יש לי בעיה גדולה

דבר ראשון סליחה על הגסות

אני כל הזמן נכנסת לאתרי סקס,

כל פעם אחרי שאני עושה זאת אני מצטערת מתפללת לה' שיסלח לי שרה שירי בקשת מחילה ומחליטה שלא העשה את זה יותר

אבל אני לא מצליחה לעצור בעדי כשאני רוצה לעשות זאת.

ואני ממשיכה לעשות זאת ולא מצליחה להפסיק

זה לא קרה לי פעם פעמיים

זה קורה לי כבר המון המון זמן

אני לא יודעת מה לעשות

אני פוחדת שה' כבר התעצבן עלי

קראתי כבר מה שכתבתם לאנשים אחרים וניסיתי כמו שאמרתם להתנהג יותר טוב לחברה

אבל זה לא עוזר לי

מה לעשות

כבר נמאס לי ואני פוחדת מעונש גדול

בבקשה עזור לי

בתודה מראש

עמיה

נ.ב

בבקשה אל תפנה אותי למקומות שעניתה על שאלות אחרות

ענה לי

בבקשה תגיד לי מה אני יכולה לעשות כדי "להיגמל"

מה אני יכולה לעשות אם פתאום בא לי לעשות זאת

האם יש משהו שאני יכולה לעשות שיגרום לי להתרחק מזה (לא רק לעזור לזולת -זה לא עזר לי)

ובבקשה תגיד לי גם איך אני יכולה אחרי שאני "יגמל" לכפר על זה-האם בכלל יש דרך?

בבקשה עזור לי

קשה לי ככה

אני מרגישה שאני מתרחקת מה' ואני רוצה לנתקרב אליו.

בתודה מראש

עמיה

תשובה

שלום לך,
נדמה לי שאת צריכה ללכת בשני כיוונים מרכזיים כשאחד אינו בא על חשבון השני.ראשית טוב תעשי אם תלכי לייעוץ אצל פסיכולוגית דתית המתמחה בגיל הנעורים.אני יודע שהרבה נרתעים רק מלשמוע את המילה פסיכולוג אבל זוהי גישה ילדותית שהרי כמו שאת פונה אלי לבקש עצה וזה בסדר כך אין סיבה שלא תפני לאדם מקצועי שיוכל אולי לעזור במישור המקצועי.
אבל לא די בכך. חכמינו כבר אמרו שהבטלה מביאה לידי
חטא ולכן נראה לי שאחד הפתרונות לשאלתך תלויה ביכולת שלך להעסיק את עצמך בכל תחומי הענין שאת יכולה להעלות על הדעת זה יכול להיות חסד אבל זה יכול באותה מידה גם להיות חוג אירובי או התעמלות או לימוד אומנות או כל דבר שיגרום לך להיות מרוצה מעצמך ולא לצרוך סיפוקים ממקומות לא אמיתיים לעת הזו. אני גם חושב שכדאילהשתתף בשיעורי תורה שירוממו את עולמך לעולמות יותר נישאים מהיכן שהוא נמצא כעת
בהצלחה