דיסקית של השבויים והנעדרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/02 22:38 א בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה-

בערך חודש לאחר חטיפתם של שלושת החטופים לפני כשנתיים התחלתי לענוד דיסקית עם שמותיהם של כל 8 חיילנו החטופים והנעדרים, אני לא מסכימה להוריד אותה כי אז אני מרגישה שאני לא מספיק חושבת עליהם. ככה כל פעם שאני מסתכלת על הצאוור אינ רואה את הדיסקית ונזכרת.

לאחרונה אמרו לי כמה אנשים שזה לא בסדר ושזה זלזול בפסקים של הרבני ללכת עם הדיסקית מכיוון שהרבנים קבעו שצריך לשבת שבעה על שלושלת החטופים ושמם ממשיך להופיע על הדיסקית למרות שעל דעת ההלכה הם כבר חללים. ממש קשה לי עם זה ולכן אני שואלת את כבוד הרב-

האם יש בעיה לענוד את הדיסקית? האם זהו זלזול חו"ח ברבנים בפסקיהם?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

חס וחלילה - מותר ללכת עם הדסקית. בין אם הם ח"ו נהרגו ובין אם הם חיים.

זו ממש מצוה רבה לזכור אותם ולהרגיש שאנחנו חייבים להם טובה.

זה גם מחזק את המשפחות.
זה מחזק את כל החיילים שרואים שמכירים טובה למעשיהם.
זה מחזק את העם שרואים אחדות ואחריות.
זה מחזק את כל אלה שרואים שאנחנו מאוחדים וחזקים.
זה מפחיד את אויבינו שלא יכולים להחלשינו.
זה מלמד אותנו שלא נשכח שום חייל בשטח
שאנחנו זוכרים את כולם ולא ידח ממנו נדח.

אל נקמות ה' אל נקמות הופיע