ג'ל לשיער ומרדנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/10/02 01:24 ה בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

האם מותר על פי היהדות לעצב שיער באמצעות ג'ל לרבות העמדת קוצים, תסרוקות שונות וכו?

האם יש ג'לים לא כשרים?

תשובה

בס"ד

אני לא מכיר איזה איסור הלכתי מובהק לזה. לא מכיר גם כאלה לא כשרים.

אבל תסרוקות עם ג'ל לא נראה לי כל כך מתאים כיון שזו תסרוקת שמבטאת "מרדנות".

יש כאלה שרואים במרדנות ערך עליון ויש ששוללים אותה מכל וכל. ומה האמת?

האמת היא שיש ערך למרדנות בדברים שלילים אבל אם עושים מהמרדנות ערך בפני עצמו היא עלולה להיות מרידה גם בדברים הטובים.
על כגון זה אמרו שזה כמו לרחוץ תינוק באמבטיה על מנת להוריד ממנו את הבוץ. וכאשר שופכים את המים המלוכלכים - זורקים גם את התינוק.
זה משל על מי שמורד בכל דבר גם הטוב וגם הרע.

למה כל זה קשור לג'ל בשיער?

כי כל תסרוקת וכל בגד מיועדים לומר משהו. בגד אדום אומר משהו אחד ובגד צהוב אומר משהו אחר. את חכמת הצבעים והבגדים יודע כל "מעצב אופנה" וגם "מעצבי שיער" יודעים זאת.

תסרוקת הקוצים אומרת "אני מרדן" - ואיך אני אוכיח לך את זה באופן מוחלט?

קל מאוד!!

ראה מי הולך עם תסרוקת קוצים ומי הולך בלי!! נסה לראות האם החברה הטובים הולכים עם קוצים או בלי?

לא כולם - בדרך כלל!!

לפי זה תדע מה עליך לעשות.

בכל מקרה אם אתה נמצא בבית ספר או במוסד לימוד - עליך לקבל את סדרי בית הספר כפי שנקבעים עלידי המנהל.

ואם לא - היה אתה המנהל של עצמך!!

בהצלחה
ה ש ואני לא