גירושין-קצת דחוף

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/01/03 21:11 כז בטבת התשסג

שאלה

לצערי הרב מאוד מאוד מאוד בעלי ואני החלטנו להתגרש.יש לי כמה שאלות:

1. אני צריכה נס כדי שההחלטה הזו תשתנה ושיהיה לנו טוב ביחד.יש משהו שאני יכולה לעשות?????

2. האם עד נתינת הגט ממש אני צריכה להמשיך בהלכות נידה כרגיל (7 נקיים, מקווה)?

3. במידה וח"ו לא יקרה לי הנס הזה, ונתגרש - מה לגבי הכיסוי ראש? (אני בת 22 ואין לנו ילדים)....

ועוד בקשה אם אפשר, אם הרב יכול להתפלל בשבילנו שההחלטה תתהפך ושהנישואין האלה יצליחו.....

תודה רבה רבה מראש,

מעין.

תשובה

ב"ה

שלומות

1. האם בעלך רוצה להמשיך בנישואין? האם התפילה היא רק שלך או שמא שלכם?!
האם הרצון הוא משותף צריך לפעול ולבחון.
כבר עניתי לך על שאלה אחרת "תחת הכותרת "קנאה") שיש צורך ביעוץ מקצועי. כך גם הפעם. או לפחות מפגש עם אשיות המקובלת על שניכם. זה לא לאינטרנט. אם תרצי, אשמח לסייע לך - לכם.
צרי קשר ונשתדלת לסייע.
את לא מספיק בשלה להחלטתך וחשוב לברר אותה לעומק.

2. בנוגע לדיני נידה, יש נוהגים להקפיד אבל מצד ההלכה, אם בעלך ואת פרשתם זה מזה לגמרי - יש מקום לשקול ובעיקר את הצד ההרגשי שבענין.

3. יש פוסקים שהתירו לנשים ללא ילדים להסיר את כיסוי הראש. ממליץ לך לפנות לרב דב ליאור רבה של קרית ארבע. ויש אומרים שאפשר לצאת בפאה הדומה לשיער.

אבל לפני כן, יש למצות את ענין הגירושין לעומק.

בברכה,

שי