גילוי ה' בעולם

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 21/04/03 16:40 יט בניסן התשסג

שאלה

בס"ד

בזמן האחרון עלתה שאלה בראשי.

תפקידנו, למיטב הבנתי, ע"פ מה שלמדתי מרבותי, בתור עם ישראל ובתור פרטים לגלות את ה' בעולם.

הדרך הטוב ביותר היא ע"י פירסום מעשינו, כלומר אדם שעשה גמילות חסדים תרם לצדקה או כל שאר המצוות צריך לפרסמם כמה שיותר, להרבות "בקידוש השם".

מצד שני יש עניין לקיים מצוות בהסתר?

בתודה מראש, שלומי.

תשובה

ב"ה

רוב שלומות.
קידוש ה' - נמצא בעצם המעשה הטוב שעשית. מעשה זה משפיע על הסובבים אותך, ומשפיע עליך, בבחינת 'חכמת אדם תאיר פניו'.
איננו נזקקים ליחצני"ם שיספרו עלינו עד כמה אנחנו טובים.
יחד עם זאת, בהחלט ניתן וראוי לקבל הכרת תודה על פעולה טובה שאדם עשה, כל עוד זה במינון הנכון, וללא הפרזה.
בברכה
רפי פוירשטין