גידול חיות מחמד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/12/02 21:14 כט בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

האם מותר לאדם להחזיק חיות מחמד בבית? שמעתי שכלב יכול להיות "כלב רע", וזו בעיה ,אך מה עם חתול, אוגרים, ארנבות, ציפורים, דגים וכו'?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

כל בעלי החיים שאינם מזיקים לאחרים – מותר. ולכן כלב אסור כי בדרך כלל הוא נחמד מאוד לבעליו אבל יכול להיות רע לאחרים.

ואפילו אם לא לכולם לא את כולם הוא מפחיד – רק קצת אנשים ורק קצת זמן – אסור.

שאר החיות – מותרות.

אם הגידול שלהם מחנך לאהבת בעלי חיים זה חיובי.
שהרי למדנו כי כל האבות היו רועי צאן. ומשה רבינו נבחר להיות מנהיג עם ישראל אחרי שגילה אהבה גדולה לצאנו "רעיא מהימנא – הרועה הנאמן".

יש מקפדים לא לגדל חיות שאינם כשרות.

בכל מקרה – מי שמחליט לגדל בעלי חיים יראה שגידולם לא יגרום להם צער. כי מי שמגדל אותם וגורם להם צער – מה תועלת הוא הביא לעולם?

ומי שמגדל אותם ומטפל בהם ואחר כך מזניח ומרעיב אותם – לא עושה כראוי.